moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyomtatás

Szilveszter Bosznia-Hercegovinában
Bosznia- Hercegovina, Sarajevo, Sarajevo
Legközelebbi indulás: 2024-12-30
Szobatípus: Kétágyas
Utazás: Busszal
Időtartam: 3 éj
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Útazonosító: 302076
Kalkuláció
Indulási időpontok
Szűrés
12. 30 - 01. 02. (4 nap 3 éj)
Budapest - Reggeli
Kétágyas
129.900 Ft/fő
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
 
Szállás leírás
1. nap: Budapest- Tešanj
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban.  Vár a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa ejti rabul a látogatókat. Útközben Szarajevó felé, megállunk Tešanj fellegvára alatt, ahol belekóstolunk a Iszlám világ emlékeibe. A vár, Csásia, Dzsámi és az Eminagica konak, mint díszlet szolgált számtalan film hátteréül, amit Bosznia Hollywoodjában készítettek.  Este a szállás elfoglalása Szarajevóban, vacsora a szállodában.

2. nap: Szarajevó
Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Délután egyéni szabadidő, vásárlási lehetőség a bazárban.  Este zenés szilveszteri vacsora a szállodában.

3. nap: Mostar-Szarajevó
Miután elfogyasztottuk reggelinket, utazásunk és Újévi programunk fénypontja következik. Bosznia legkeletiesebb városába, Mostarba utazunk, ahol a szűk kis utcák igazán egyedi hangulatot árasztanak. A Muslibegovic-ház a város egyik legrégibb épülete. A több, mint 300 éves török lakóházban az eredeti berendezést láthatjuk. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része. A város két részét összekötő hídon átsétálva eljuthatunk a  Koski Mehmed pasa mecsethez, mely szintén a Világörökség része. A hidugrók bátorságáról is meggyőződhetünk majd a mélységet látva...Mostar különleges hangulata mellett, január elsején egy páratlan élményben lehet még részünk, hiszen az Újévet koccintással ünnepeljük a mostari hídon! Szabadidő a keleties hangulatú bazárban, ahol a különleges portékák csábítanak vásárlásra. A városnézést követően visszautazás Szarajevóba.

4. nap: Szarajevó-Visoko
Reggeli a szállodában, majd utazás Visokoba, az egyik legrégebbi bosnyák városba, amely a nemrégiben felfedezett bosnyák piramisokról vált világhírűvé. A Nap piramis alatt futó kacskaringós alagútrendszer látogatható részének megtekintése, ahol lefotózhatjuk az itt felfedezett rovásírások maradványait is. A misztikus piramisok világában tett látogatásunk után megkezdjük utunkat Magyarországra. Budapestre az éjszakai órákban érkezünk.




BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Bosznia-Hercegovina
 

Utazás:
autóbusszal Szállás: ***szálloda Ellátás: reggeli

Kötelező félpanzió + szilveszteri vacsora : 49.900,-Ft/fő
Egyágyas szoba nem foglalható!
Biztosítás: 2.920,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
 
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.200,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Mostar hídugrás 5 EUR
Mostar múzeum 3 EUR
Visoko 15 EUR 
Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 3,5 EUR
Tešanj 5 EUR
Helyi idegenvezetés Mostar 3 EUR
Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 
Idegenforgalmi adó:
 Szarajevó 1,50 EUR/fő/éj

1 EUR = 2 KM (konvertibilis márka)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz -06:00 TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút 06:30
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút 07:00
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút 07:30

Szállás:
Szarajevó - ****-os szálloda - Hotel Hollywood

 

KIEMELT AJÁNLATAINK