moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyomtatás

Barcelona adventkor
Spanyolország, Barcelona, Barcelona
Legközelebbi indulás: 2024-12-01
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Utazás: Repülővel
Időtartam: 2 éj
Szállás típusa: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Útazonosító: 652037
Kalkuláció
Indulási időpontok
Szűrés
12. 01 - 12. 03. (3 nap 2 éj)
Budapest - Reggeli
2 ágyas szoba
214.000 Ft/fő,
12. 08 - 12. 10. (3 nap 2 éj)
Budapest - Reggeli
2 ágyas szoba
214.000 Ft/fő,
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
 
Szállás leírás

Leírás:

?  A Sagrada Famíliába belépve átadjuk magunkat a grandiózus hatásnak
?  Bejárjuk az ünnepi fényekbe öltöztetett Rambla sétálóutcát
?  Ünnepi ízorgia a spanyol sonkától a csokoládés churrosig

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BARCELONA

Menetrend függvényében elutazás Barcelonába. Megérkezés után, ahogy a három nap során máskor is, metróval megyünk a belvárosi szállodába (szállásunk metróközeli). Elhelyezzük a csomagszobában a táskáinkat és megkezdjük a város megismerését. Elsőként a város fölé magasodó Montjuic hegyre megyünk fel egy különleges földalatti siklóval. Itt található az Olimpiai Stadion és Uszoda, valamint szép rálátás nyílik a városra a Katalán Nemzeti Múzeumtól. Az egykori bikaviadal aréna felé sétálva idegenvezetőnk mesél annak történelméről is. Délutánunkat a Gracia sétányon töltjük, amely azon túl, hogy Barcelona leghíresebb vásárló utcája, két híres Gaudí épületnek is otthont ad. A Kőfejtő névvel illetett La Pedrera rusztikus homlokzata nagy kontrasztot mutat a Battló-ház díszes alakjával, így különösen érdekes, hogy mindkettő a világhírű katalán építész alkotása. Utóbbi épületet belülről is megtekintjük (belépő igénylése szükséges megrendelésük leadásakor). Napunkat a Katalónia téren folytatjuk, mely az adventi időszakban különösen szép arcát mutatja. Innen a híres La Ramblara fordulunk rá, mely Barcelona Váci utcája, ahol mindig érződik a város lüktetése. Este ki lehet próbálni egy hangulatos tapas bárban (tradicionális spanyol étterem) megkóstolhatjuk a serranó sonkát vagy a helyiek ünnepi desszertjét a csokoládés churrost. Szállásunk könnyed sétával elérhető Barcelona belvárosában.

2. NAP: BARCELONA

Reggeli után elmegyünk és megtekintjük Antoni Gaudí leghíresebb alkotását, a grandiózus Sagrada Família bazilikát. A belépőt ide is az útra történő jelentkezéskor kell kérni, mert a nagy igény miatt, előre meg kellett rendelnünk (helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges). ,,Gaudí mestermunkák belülről" (Battló-ház és Sagrada Família belépő + idegenvezetés): 80 EUR. A nap fennmaradó részében a Gótikus negyeddel ismerkedünk, melynek legszebb épülete a Szt. Eulália katedrális. Ezt követi a Királyok tere, majd lehetőség lesz a híres piacon, a Mercado de La Boqueria-n látogatást tenni. A hangulatos piacon kóstolhatunk egzotikus gyümölcsöket, de megnézhetjük a hihetetlen sonkaválasztékot is. A Ramblán kisétálva a tengerparton találjuk az Akváriumot, de felmehetünk a kilátóként működő Kolombusz-oszlop tetejére is. Aki szeretne, este eljöhet egy hamisítatlan flamenco estre, ahol a spanyol ízvilág mellett élvezhetjük az ének és tánc szemkápráztató, színpompás és érzékekre ható kombinációját. Flamenco est, vacsorával: 80 EUR Szállás, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA - BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram, mely alatt több lehetőség közül is választhatnak. Idegenvezetőnkkel kulturális programra tarthatnak, mely során az Ensache negyedbe látogatunk el, ahol a katalán modernizmus stílusában épült Szent Kereszt és Szent Pál Klinika épületeit nézzük meg. A hatalmas területen fekvő pavilonok egykor kórházként működtek, mára azonban a turisták vették birtokba a komplexumot és hangulatos parkját. Aki nem jön erre a délelőtti programra, annak javasolt a skanzen jellegű ,,Spanyol falu", a Katalán Nemzeti Múzeum megtekintése, vagy az FC Barcelona futball csapatának otthont adó Camp Nou stadion múzeumának megtekintése (az átépítési munkálatok ideje alatt a klasszikus stadiontúra szünetel). Vásárlásra is lesz idő, egészen addig, amíg fel nem vesszük a csomagokat a szállodában, majd metróval transzfer a repülőtérre és hazaindulás. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés várhatóan az esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel


KIEMELT AJÁNLATAINK